gemeente Steenbergen | Plusbus, deeltaxi en zorgtaxi

Artikel Plusbus, deeltaxi en zorgtaxi

Mijn dochter woont op een plek waar ik niet kan komen met de bus.
Een keertje naar de stad gaan lijkt met heerlijk. Maar ik heb geen auto.
Ik ga graag naar theatervoorstellingen, maar 's avonds met het openbaar vervoer reizen vind ik niet fijn.

Heeft u zelf geen auto en is het lastig voor u om met het openbaar vervoer te reizen? Dan kunt u gebruik maken van verschillende andere vormen van vervoer: de deeltaxi, Valys, de zorgtaxi en de Plusbus.

Deeltaxi

De deeltaxi is een aanvulling op het openbaar vervoer. U reist hiermee comfortabel, voordelig en veilig binnen de regio. Bijvoorbeeld naar uw familie, het winkelcentrum, het theater of het trein- of busstation. Iedereen kan van de deeltaxi gebruikmaken.
U deelt een deeltaxi vaak met andere passagiers. Hierdoor duurt een rit meestal langer dan een gewone taxirit (maximaal een half uur langer). U reist met taxiauto's en taxibusjes. Voor gehandicapte reizigers biedt de deeltaxi vervoer op maat.

Een pasje is nodig

Om gebruik te maken van de deeltaxi moet u een deeltaxi-pas hebben. Op de website www.deeltaxi-westbrabant.nl vindt u meer informatie over deze pas en de kosten hiervan.

Korting met de Wmo-pas

Kunt u niet met het normale openbaar vervoer reizen? Bijvoorbeeld door lichamelijke klachten? Dan kunt u met korting reizen met de deeltaxi. U heeft daarvoor een Wmo-pas nodig. U betaalt een bedrag per kilometer en een instaptarief. Voor actuele tarieven, zie de website van de Deeltaxi West-Brabant.

Wmo-pas aanvragen?

Wilt u een Wmo-pas aanvragen voor de deeltaxi? Vul dan het formulier in, of neem contact op met team Wmo.

Als u verder wilt reizen: Valys

Wilt u reizen buiten de regio van de deeltaxi West-Brabant? En is uw rit langer dan 25 kilometer? Boek dan een rit via Valys. U komt hiervoor in aanmerking met een:

  • Wmo-deeltaxipas
  • gehandicaptenparkeerkaart
  • rolstoel
  • scootmobiel
  • OV-begeleiderskaart Valys (bovenregionaal vervoer)

Meer informatie?

Bekijk de website van Valys.

Voor zittend ziekenvervoer: de zorgtaxi

Moet u voor een medische behandeling naar een:

  • ziekenhuis
  • revalidatiecentrum
  • praktijk voor fysiotherapie
  • behandelcentrum

Dan kunt u gebruik maken van een zorgtaxi. Dat is zittend ziekenvervoer in een taxi of rolstoeltaxi. Onder bepaalde voorwaarden vergoedt de zorgverzekeraar het zittend ziekenvervoer.

Meer informatie?

U vindt meer informatie over de zorgtaxi:

Plusbus Steenbergen

Bent u wat ouder of heeft u een (tijdelijke) beperking? Dan kunt u gebruikmaken van de Plusbus. De bus haalt u thuis op en brengt u ook weer thuis. Zo kunt u deelnemen aan activiteiten en uw familie en vrienden bezoeken.

Meer informatie?

Kijk op de website van de Plusbus.