gemeente Steenbergen | Samen muziek maken met uw baby- of peuter: in april starten gratis Muziek op Schoot lessen weer

Nieuwsbericht Samen muziek maken met uw baby- of peuter: in april starten gratis Muziek op Schoot lessen weer

Gepubliceerd op: 27 maart 2024 11:05

Gemeente Steenbergen biedt de Muziek Op Schoot lessen weer gratis aan in Steenbergen en Dinteloord. Er zijn 2 groepen: één voor ouders/verzorgers en kinderen tussen 9 maanden en 1,5 jaar oud en een groep met kinderen tussen de 1,5 en 2,5 jaar oud. Samen spelen, zingen en muziek maken is goed voor de ontwikkeling van het kind op allerlei gebieden en ook heel goed voor het versterken van de band tussen ouder en kind.

Komt u naar de locatie Het Podium in Steenbergen of bij ZO Kinderopvang in Dinteloord?

Op maandagochtend 8 april starten de lessen weer in Steenbergen. Dit vindt plaats bij locatie Het Podium (bij basisschool Maria Regina). Ook de lessen in Dinteloord starten weer. Vanaf 10 april kunt u terecht bij ZO! Kinderopvang aan de Westgroeneweg.

Kinderen leren zoveel meer dan alleen muziek

Een trotse oma verteld over de lessen: 'wat is het leuk om samen met je (klein)kind mee te doen met de muzieklessen voor peuters. Je bent samen in een ontspannen en plezierige sfeer intensief bezig met allerlei vaardigheden die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je kind. Zo leren de kinderen onder andere ook goed luisteren, sociale en motorische vaardigheden, het bevordert het geheugen en de taalontwikkeling. Dit alles gebeurt op een speelse manier die aansluit bij wat de kinderen kunnen en willen.'

Een andere deelnemer vult aan: 'Ook leert mijn kleinkind om netjes op de beurt te wachten en delen. Ik geniet elke keer weer van het plezier dat de kleintjes hebben!'

Ook aanmelden voor Muziek op Schoot?

Aanmelden voor de lessen in april kan nog! Mail hiervoor Inge Verbraak via iplverbraak@gmail.com of bel naar 06-25593404.

Foto kind met bellen aan voeten
Beeldmateriaal: Inge Kegel-Verbraak